Oldalak

2021. február 2., kedd

Beindul a blog

 A tavalyi évben az eddigieknél talán még intenzívebben volt a mindennapjaim része az irodalom, és sokszor gondolkodtam azon, hogy az olvasmányélményeimet, és a témával kapcsolatos gondolataimat ki kéne írnom magamból. Bár nem vagyok irodalmár, csupán lelkes - talán mondhatom, hogy művelt - olvasó. Azonban, mivel évek óta regényeket is publikálok, és elköteleztem magam az írói hivatás mellett, talán mégis mélyebben sikerül belelátnom az irodalomba, mint egy átlagos könyvmolynak.
Tudom, hogy a bloggal nagy fába vágom a fejszém, hiszen ma már mindenki vezet blogot, és könnyű elveszni a sokaságban, most azonban lelkes vagyok és főleg elhivatott. :)



Elöljáróban röviden írnék azokról a témákról, projektekről, amikkel biztosan többször találkozhattok majd.
  • Kosztolányi projekt: Néhány éve beleszerettem Kosztolányi Dezső munkásságába, és elhatároztam, hogy végigolvasom az életművét. Jó néhány alkotásán túl vagyok, de még több áll előttem. Ezekről az olvasásaimról valamint egyéb Kosztolányival kapcsolatos témákról is sokszor olvashattok majd a blogon.
  • Shakespeare projekt: Hasonlóan Kosztolányihoz, Shakespeare is azon írók közé tartozik, akiknek szeretném megismerni a teljes életművét. Már túl vagyok a drámáinak felén, és nagyon sok gondolat kavarog bennem, amiket időről időre megosztok majd veletek.
  • Minden, ami orosz: A tavalyi évem legnagyobb olvasási élményei az oroszokhoz voltak köthetőek, és ez a nép amúgy is közel áll hozzám, így biztosan sokszor esik majd szó róluk.
  • Ezt olvastam: Természetesen hozok majd egyéb írásokat a meghatározóbb könyvélményeimről. Ezek java része klasszikus és szépirodalom lesz, vagy olyan, szerintem valami módon értéket képvisel. 
  •  Gondolatok az írásról: Mivel író is vagyok, és ez határozza meg a mindennapjaimat, nem kerülhetem ki a témát, sőt nem is akarom. Úgy érzem, kicsit eltorzult a kép azzal kapcsolatban, mit is jelent írónak lenni. Emellett sok olyan megvitatni való téma és kérdés van, melyek talán érdekesek lehetnek az olvasók, de akár az írótársak számára is.

Remélem, idővel sokan rátaláltok a blogra, és sikerül majd értékes, érdekes és hasznos tartalmakkal szolgálnom. Nem ígérhetem, hogy nagyon rendszeres leszek, de mindent megteszek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése