Oldalak

2019. január 24., csütörtök

Egy történet vége (A hazatérés)

Évekkel ezelőtt kitaláltam magamnak egy vörös hajú fiút, elterveztem, hogy belesodrom mindenféle kalandba, és ezek nagy részét le is írom, hogyha úgy adódik, mások is megismerhessék őt. 
Az elmúlt időkben ő tette ki a napjaim nagy részét, és rengeteget tanultam tőle meg a barátaitól; olyan élményekkel lettem gazdagabb, amikben másként biztosan nem lett volna részem.
Talán furcsa?
Nem. Az írás többnyire egy kaland, ami közben úgy éljük át az eseményeket, mintha mi magunk is ott lettünk volna. Másként nem is lehet ezt csinálni, csak ha teljesen ott vagy a szereplőiddel. Az én kis vörösömmel pedig nem lehetett egy percig sem unatkozni. Néha kifejezetten megviseltek a viszontagságai. Mégis, azt hiszem ő örökre a részem lesz, az első gyerek, akiben több van belőlem, mint az a kezdetekkor tudatosult volna bennem. Most pedig lassan elérkezik az idő, hogy lezárjam a történetét, és bár még hosszú az út odáig, hogy leírjam a "Vége" szót, ez mégis nagy dolog. Sőt kicsit össze is szorul a torkom, ha erre gondolok. De hát egyszer minden kaland véget ér.

Az angol Tóvidék, ahol a McAdams birtok áll.


Amikor Az új idők hősei című kötetet befejeztem, eldöntöttem, hogy nem ugrok neki egyből a következőnek, hiszen Henry és a többiek megérdemlik a méltó lezárást. Ősz óta megírtam egy másik regény első változatát, és a kis vöröst hagytam pihenni. Mostanában viszont egyre többször jut eszembe, és lassan itt az ideje belevágni az utolsó kalandba. 
Persze ígértem kiegészítő köteteket, de az mégis más lapra tartozik.
Mivel még hónapok (lehet hogy 1-2 év) mire A hazatérés című kötet elkészül, összeszedtem néhány érdekességet, amik esetleg izgalmasabbá tehetik a várakozást. :)

*

1. A harmadik kötetben felbukkant Brian Hannigan családja is nagyobb szerepet kap majd a történetben.
2. Ennek a könyvnek a fő konfliktusait az érzelmek, a múlt feldolgozásának nehézségei adják.
3. A fontosabb szereplők által eljuthatunk majd Dublinba, Párizsba és Olaszországba is.
4. Henrynek a regény egy meghatározóbb pontján sötétre festik a haját. (mondanom sem kell, ő mennyire boldog lesz ettől. :D )
5. A gyerekek is szerves részei lesznek a cselekménynek.
6. Egy fontos szereplő halála teljesen felborítja majd a Henryék életének rendjét.
7.Találkozhatunk Lady McAdams anyjával is, Lady Catherine Huntly-val (A baronet lányából néhányan már ismerhetitek)
8. Ha már Lady McAdams. A grófné néhány fejezet erejéig külön szemszöget fog kapni.
9. Két esküvő is lesz a történetben. (Az egyiket gondolom sejtitek ;) )
10. Azt, hogy mi lesz A hazatérés utolsó jelenete már akkor tudtam, amikor A változások kora első mondatait leírtam.
*

Ezek lennének azok az apróságok, amikkel még nem árultam el sokat, de talán ad némi információt, és el lehet rajtuk agyalni a könyv megjelenéséig. :)
Amikor a szöveg olyan állapotban lesz, majd itt is közlök belőle részleteket, ahogy hamarosan a Tél Berlinben című regényből is olvashattok majd néhány fejezetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése